Imię: Mirosław
Nazwisko: Czeladka
Wysłany: 26-03-2012, 9:57 pierwsza
No jako pierwsza to nie jest żle, a nawet dobrze, ale nie będę słodził bo nie o to chyba chodzi. Zrobiłeś odwrotnie dłoń trzymającą smyczek, ale to detal. nie jest żle. Czekamy na następne
Pozdrowionka
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Kaczmarek
Wysłany: 27-03-2012, 6:15
Ta dłoń jest celowo. Widziałem pewnego grajka na imprezie ludowej, który w ten sposób grał. trzymał odwrotnie. Pytałem go dla czego tak a nie jak muzycy w filharmonii. Odpowiedział "Bo jo grom dla ludzi nie dla profesorów"
Imię: Mirosław
Nazwisko: Czeladka
Wysłany: 27-03-2012, 8:52
Grześ , ta uwaga co do dłoni to nie wytyk, czy błąd , jeżeli tak ma być to . Zauważyłem , że masz też problem z wykonaniem oczu. Również i ja mam ten problem. Czasami przerabiam je kilka razy, albo za duże , albo puste,bez wyrazu. Ciągle nad tym pracuję i myślę że kiedyś zrobię tak , aby być zadowolony z ich wykonania. Człowiek podobno uczy się całe życie.
Zarzucaj następne foty prac.
Pozdr.
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Kaczmarek
Wysłany: 27-03-2012, 9:50
Co do dłoni rozumiem. Wyjaśniłem tylko dlaczego wykonałem ją w ten sposób a nie inny. Nad oczami nigdy się nie zastanawiałem by zrobić je inaczej, zawsze takie robiłem. Wiem jak można je zrobić inaczej, muszę kiedyś spróbować. Moje oczy nie mają dolnej powieki i domyślam się że o to chodzi.
Grześ o nie musi mieć dolnej powieki. Oko powinno być bardziej wcięte przy nosie tam gdzie występuje kość klinowa i z drugiej strony przy kości jarzmowej. W tych miejscach można śmiało dłutem wydrążyć dół, następnie zaznaczyć na półokrągło powiekę górną i źrenicę a, a dolna powieka sama wychodzi. Nawet jeśli jej nie zrobisz, to wizualnie jest widoczna. Jak do mnie dotrzesz, to pokażę na żywo jak to zrobić
Powodzenia w eksperymentowaniu
Imię: Maria
Nazwisko: Moryc
Wysłany: 31-03-2012, 11:23
Jak dla mnie świetny ten grajek jako amator wypowiadam się w kwestii wizualnego odbioru ale jedno jest pewne w temacie poprawności..dłoń trzymająca smyczek jest poprawna..tak właśnie trzymają smyczek muzycy grający na kontrabasach
No to teraz co ? czekamy na orkiestrę całą..i żeby nam porządnie tu zagrzmiała
Pozdrawiam..Morima
_________________ Maria Moryc
" Przez trudy do gwiazd "