Imię: Zbigniew
Nazwisko: Błoński
Wysłany: 07-11-2012, 12:26 Zaproszenie na wystawę " Energia Afryki"
Zapraszam wszystkich chętnych na wystawe " Art Festival" Energia Afryki" w dn 16-17 listopada w łodzi ul Krzemieniecka 2a.W dniu 16.11 od godz 17.00 17.11 od godz 15.00
Szeroki program wystawy- rzeźby , malarstwa i haftu afrykańskiego.
Będą tam oczywiście moje prace 80-90 pozycji.
Pozdrawiam i zapraszam
_________________ Spiesz się pomału,a dalej będziesz.
ZBYSZEK
Imię: Marcin
Nazwisko: Lutka
Wysłany: 07-11-2012, 7:42
Zbyszku gratuluje wystawy chciałbym kiedyś zobaczyć Twoje prace na żywo może kiedyś się to uda. Jestem pod wrażeniem Twoich prac i Twojej fascynacji Czarnym Lądem. Zdjęcia z wystawy oczywiście zamieścisz?
pozdrawiam Marcin
Wysłany: 08-11-2012, 8:21
witam.
bardzo ci dziękuję , być może uda się kiedy je zobaczyć nic nie stoi na przeszkodzie,że na jakimś spotkaniu integracyjnym bym cos przywiózł do pokazania. Zdjęcia jasne ,ze wstawie.
Pozdrawiam
ZBYSZEK
Moje gratulacje Zbyszku z okazji Twojej wystawy prac zwiazanych z Afryka.
Sledze Twuj dorobek artystyczny na naszym forum i uwazam ze jestes
jednym z niewielu artystow tworzacych prace w folklorze afrykanskim.
Chcialbym zobaczyc i podziwiac Twuj dorobek w calosci ale daleko to do wystawy.Zycze wielu
zwiedzajacych oraz wiele nowych ,pieknych prac ktore to zadziwia samych afrykanow !!!!
pomyslnosci Staszek
Wysłany: 11-11-2012, 7:41
witam
Dziekuje Staszku za miłe słowa.
Staram sie przekazać kulture innych narodów i dobrnałem ,aż do wystawy , a kiedyś śmiano sie z moich prac,że mało przaśne i takie inne.Ale to nic najważniejsze ,ze inni dostrzegli ,że coś w nich jest co przyciąga. Z czasem też dojrzewam w swoich pracach i jest to również zasługa tego forum i wspaniałych w nim ludzi.
Pozdrawiam i prześle po wystawie migawki z niej.
ZBYSZEK
Wysłany: 18-11-2012, 10:39 wystawa " Energia Afryki"
Witam serdecznie.
No i juz po adrenalinie.Wystawa odbyła sie ,chociaz moje prace mozna jeszcze ogladac do 3 grudnia w Poleskim Osrodku Sztuki.
Zaszczyciło mnie wiele osobistości ze świata artystycznego z pochlebnymi recenzjami.Goraco chciałbym podziekowac Panu profesorowi Leszkowi Rózdze swiatowej sławy grafikowi i malarzowi za przybycie i za wiele pochlebnych wypowiedzi o mojej twórczości.
Oczywiscie nie obyło się bez wywiadów telewizyjnych i prasowych.Było równiez dwóch krytyków sztuki ,ale co sądzili o moich pracach niebawem dowiem sie.
W sobote odbyły sie również warsztaty plastyczne w ramach wystawy.Dzieci malowały maski afrykańskie i błyskały wiedzą o Afryce.Były piekne nagrody i wiele radości.Równolegle w innej sali były warsztaty gry na bębnach i jamblach afrykańskich.
Pochwaliłem sie tez migawkami ze swoich wojazy po Egipcie w programie " Afryka Północna jako cel turystyczny Polaków", a w nim - śladami faraonów i starożytnego Egiptu .Na zakończenie dni wystawowych były pytania o sztuce afrykańskiej i przygotowałem referat na temat "Maski afrykańskie widziane oczami człowieka Zachodu".
Wystawa ta była naszym wspólnym dziełem ; Andrzeja Zająca, jego córki Joanny Zybert i Piotra Tymochowicza- wszyscy zakręceni Afryką.
Zaszczyciła nas również Betty Ibata z rodziną - artystka z Konga ,która zaspiewała nam kilka piosenek w swoim języku.
To tak w skrócie i kilka migawek z wystawy
A to najmłodszy uczestnik wystawy mój wnusio ,którego tak energia?/ afrykańska rozpierała ,ze nie mozna było go utrzymać
A to warsztaty plastyczne dzieci i drugi mój wnuczek
ZBYSZEK
Wystawa robi wrażenie. Zbyszek gratuluję Ci tak wspaniałej wystawy, która jest dowodem na to jak bardzo jesteś zainteresowany tematyką Czarnego Lądu, obyczajów plemiennych itp. Twoja pracowitość i zaangażowanie, wierne odzwierciedlanie masek może być tylko przykładem godnym naśladowania jak powinno podchodzić się do każdej pracy. Wkrótce będą trzy lata jak zawitałeś na nasze Forum. Pamiętam początki i widzę jak wykonujesz prace dzisiaj. Jesteś żywym przykładem na to, że i nasze Forum chyba w jakiś maleńki sposób mogło przyczynić się do tego, że dzisiaj pewniej działasz dłutem i tak wspaniale wykonujesz swoje prace. Zbyszek jeszcze raz gratuluję i życzę abyś trwał w swoim zapale. Życzę ci też nowych podróży na Czarny Ląd skąd czerpiesz inspiracje do kontynuowania swojej pasji.
Zdzisław Gotfryd
Imię: Grzegorz
Nazwisko: Błaszczyk
Wysłany: 18-11-2012, 5:33
Gratulacje Zbyszku
Wspaniale zaraziłeś swoją pasją zwiedzających.Widać efekty.
Jak to dobrze że są jeszcze prawdziwi podróżnicy odkrywcy którzy potrafią przenosić podróżnicze klimaty na nasz grunt. Tak trzymaj.
Imię: Zygmunt
Nazwisko: Famuła
Wysłany: 18-11-2012, 9:36
A czy Ty Zbyszek domyślasz się chociaż, ile osób z forum trzymało (do bólu) kciuki za powodzenie wystawy? No, to też efekty jak widzisz były. Ha,ha, .....
Ale w głównej mierze to Twoje poświęcenie i praca,praca.......
Gratulacje.
Wysłany: 19-11-2012, 8:20
witam.
Bardzo dziękuje wam za trzymanie kciuków w powodzenie wystawy. Zdzisiu masz racje bardzo duzo nauczyłem sie dzięki forum .To dosłowna skarbnica wiedzy i praktyki.Wszędzie podkreślam znaczenie forum ,że tu nabrałem swoich szlifów.Przedstawiając swoja twórczość wszędzie podkreślam ,ze dzięki forum rzeźbiarzy i portalowi można dotrzec tam gdzie ja dotarłem.
Dziękuje za słowa pochwał i uznanie.
Pozdrawiam zapraszam , jeśli ktoś będzie w Łodzi ,bo wystawa jest do 3 grudnia.
ZBYSZEK